Louisiana Girl

Louisiana Girl
Twee weken vakantie en ik voel me weer helemaal Zen. Soms vergeet je even hoe fijn het kan zijn om je telefoon uit te hebben staan, je dieet overboord te gooien en je te storten in een nieuwe wereld.
In dit geval mocht ik naar New Orleans. Een plek waarvan je de eerste dagen het gevoel hebt rond te zweven in een wereld dat ergens tussen een Sauna, een Amerikaanse film en de Efteling in hangt. Alleen dan met geuren, kleuren en de terugkerende dikke deken van hitte wanneer je naar buiten loopt.

Collage NOLA

Ik heb me volledig in het toerist zijn gegooid: Ik heb de crocs bezocht tijdens een swamptour, naar een american Football game geweest (GO SAINTS!!!), heb de plantages bezocht, purple drinks gedronken, muziek genoten, constant alles van elke menukaart proberen te proeven, guns geschoten met rednecks in m’n rug hijgend, voor het eerst gevist, zowel in het moeras en het meer als de zee (twee geel-vin tonijnen, een paar red snappers en een dolphin fish;) hoewel met hulp van twee stoere kerels), een PR gelopen tijdens de Saints-Run, Geshopt als een malle, mijn eerste kakkerlak gevangen (brrrr), veel gedronken, veel supertoffe mensen ontmoet en vooral heel veel plezier gemaakt met mijn lieve vriendinnetje Karlien.

Anderhalf jaar geleden bracht de liefde en haar werk haar naar de states en dus weg van mij. 11 Jaar nadat ze voor mijn plekkie gevochten heeft in haar studentenhuis (kijkavonden zijn een bitch!!) blijft ons contact voelen als thuiskomen.
Toen ik de middelbare school verliet, gingen bijna al mijn vriendjes en vriendinnetjes studeren in Amsterdam. Nu is Amsterdam heel leuk, maar niet aan mij besteed qua woonplaats. Ik ging moederziel alleen (doe ff dramatisch;) naar de Rockacademie in Tilburg en belandde daar in de armen van de Geologie studerende, feestende, gestoorde Brabantse, waarmee ik de wonderende wereld der studietijd mee heb gespendeerd.
Hoewel ze langer in Tilburg is blijven wonen omdat ik nou eenmaal te gezellig, leuk en onmisbaar ben (…) werd het reizen van Tilburg naar de UVA op ten duur teveel en verloor ik wederom van Amsterdam.
Tilburg verloor mij aan Utrecht en Karlien en ik maakten al snel en met heel veel plezier de randstad onveilig.
Tot anderhalf jaar geleden.

Skype is een ding. Maar 7 uur tijdsverschil een tweede.
Wanneer ik klaar ben met werken zit zij in haar tweede meeting van de dag en wanneer zij klaar is met werken lig ik vaak al op 1 oor. Het is lastig en ik mis haar.

Ik heb New Orleans haar hand mogen schudden, een tijdje met haar mogen dansen, feestvieren en ontspannen en ik snap echt dat the Big Easy met al haar passie mijn lieve vriendinnetje gegrepen heeft. Het enige wat ik kan doen is heel blij voor Karlien zijn dat ze zoveel lieve mensen om haar heen heeft gevonden in zo’n prachtige stad en hard sparen om zo snel mogelijk weer terug te keren naar deze bijzondere, muzikale en warme (HETE!) stad in Louisiana, USA.

Xx

Anny!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *