Sponsor team (R)Anny! bij de Dam-Tot-Dam

Op de fiets terug van werk gaat m’n headset af, onwetend wie er aan de telefoon is. “Hi..? Anna..? It’s Bonnie..!?” En mn hart slaat even over. Een gevoel van blijheid maar ook een gevoel van onmacht schiet even door me heen. “Hi! How ah joe!” M’n Engels veranderd spontaan in Keniaans Engels “I’m fine! How ah joe?” Ik heb dit gesprek al een paar weken gevreest en hoop telkens dat ik hem op de ene of andere manier niet hoef te voeren………..

Een paar jaar geleden heb ik een goede vriendin Natalie Lukkenaer mogen bezoeken in het land waar zij haar hart aan verloren heeft. Ik ontmoette daar Bonnie: acrobaat, werkend en wonend in Nairobi, vader zijn twee dametjes, Nyambu en Shiko, toen 3 en 6 jaar oud en man van de prachtige Mama Nyambu. Bij mijn eerste bezoek aan Kenia werd ik overvallen door niet alleen de schoonheid en de kracht van Kenia, maar, en dat is niet gek als blanke toerist, ook door de ongelofelijke hoeveelheid aan projecten die er gaande zijn om de mensen in de sloppenwijken te helpen (mijn vriendin zelf niet te vergeten, die inmiddels een eigen succesvolle muziekschool en platenmaatschappij heeft opgericht, maar daarover later meer).

Terug uit Nairobi zat het me allemaal niet lekker. Ik ging zo goed met mijn bandje, had genoeg geld om de dingen te doen die ik wou en wilde die rijkdom delen. Op een heel tastbare en doeltreffende manier, met daarbij de absolute zekerheid dat elke cent die ik besteedde naar dat doel ging. Ik ging terug naar Nairobi en vond hetgeen waar ik tot op de dag van vandaag volledig in geloof. De kinderen van Bonnie woonden al geruime tijd met Mama Nyambu bij zijn ouders op het platteland, zo’n halve dag reizen van Nairobi. Bonnie kon alleen in de stad werk krijgen, maar hier waren de scholen te duur waardoor het gezin uiteen lag. Eens in de zoveel weken of maanden kon Bonnie het betalen om zijn gezin te zien en geld te brengen. Ik en mijn vriendin zijn samen zijn familie gaan opzoeken om hen het goede nieuws te vertellen. We hebben een school gezocht in Nairobi die dichtbij hun huis ligt, waar ze overdag eten krijgen, waar ze goede computers hebben en een goede reputatie. Ik sprak met mijn vriendin af dat ik ieder trimester het geld naar haar stichting overmaakte en zij daarvan de school betaalt, de schoolkleding en spullen. Dit alles was in 2008. Inmiddels is niet alleen Nyambu, maar ook Shiko schoolgaand en hoe stom het ook klinkt, ik ben echt onwijs trots! Ik heb zojuist voor het eerst die kleine chicka aan de telefoon gehad en ze spreekt zowaar engels! En niet hakkelig, serieus vloeiend! Mama heeft haar eigen kapperszaak en papa werkt hard om geld bijeen te halen.. Het gaat goed!!

Dan zal je denken, wat zit je dan met je gevoel van onmacht, wees blij! Ik ben heel erg blij, echt! Ik vind alleen het volgende ook heel lastig. De dagen van overvloed zijn toch echt ten einde. Nu vind ik dit voor mezelf niet erg, muzikantenleven, maar baal ongelofelijk dat ik op dit moment het geld simpelweg niet heb om deze dames naar school te blijven laten gaan.

Natuurlijk zag ik dit al wel wat aankomen. Om deze reden ben ik gaan trainen voor de Dam tot Dam aanstaande september 23rd. Heb mede gekken gevonden die er voor willen gaan en team (R)Anny was geboren! Geld ophalen voor het goede doel!! Eerlijk is eerlijk, voor iets rennen is beter dan voor de lol rennen! Bietje stok achter de deur junge! Dus zodra de eerste sneeuw gesmolten was aan de training, rustig opbouwen, hou het spannend, wat extra trainingen, ups and downs, iedere week hardlopen met manager Kim en Jason, Luuk en Mireille keihard aan de training in het Zuiden en Amsterdam, kilometers happen! TOT! Jahoor, Ansje spurt BIJNA naar de 10 kilometer, maar net als vorig jaar (toen bij 9,2km nu 9,6km) een #$! @*&. Dit keer geen acute blindedarm waar je maanden van scheef hebt gelopen, maar knieën die schreeuwen dat het genoeg is. Op naar de fysio, rustiger trainen, oefenen, maar het heeft geen zin. En hoezeer ik ervan baal, hoe onwijs graag ik die streep had gehaald, heb ik afgelopen week de stekker uit ondergetekende Dam tot Dam avontuur moeten trekken. Ik ga het anders simpelweg onherstelbaar kapot lopen.. Na overleg met Team ®Anny hebben den Hindelopers van Het Goede Leven besloten niet op te geven en hoewel de Naamdragende captain een grote Sjaak Afhaak is gebleken lopen ze fier door met de Team (R)Anny vlag! We geven niet op! Ik ben blij met een nieuwe rol; Aanmoedigen tot ik erbij NEERVAL!! Spandoeken, limoschenker, muzikale ondersteuning, energypack verzorger, blarenprikker, alles ga ik doen om de mannen en vrouwen van (R)Anny over de finish heen te helpen! Maar, deze hardwerkende gekken werken zich natuurlijk niet zomaar in het zweet, ze lopen met maar 1 doel. Het schoolgeld bij elkaar sprokkelen voor de twee dames aan de andere kant van de globe. De nieuwe presidenten van Nairobi, van Kenia, van Afrika, de wereld! De uitvinders van die ene iPhone van 2034 die niet alleen kan bellen, betalen, dansen en je kleren kan strijken maar je ook in 8 sec naar de maan kan doen vliegen! De Dames die de wereld gaan veroveren! Den Dames die de betekenis van Dames voor eens en altijd op de kaart gaan zetten! DIE! DAMES! SPONSORS GEZOCHT!

Wees een bikkel en meld je aan via sponsor@AnnyShizzle.nl Geef aan hoeveel je per kilometer wilt sponsoren en wie je sponsort Mireille, Kim of Luuk (zie foto). Alledrie mag natuurlijk ook! In totaal is de Dam tot Dam 16 kilometer lang. Je mag natuurlijk ook een vast bedrag sponsoren. We proberen 700,- euro bij elkaar te lopen, 480,- schoolgeld voor de 2 dames plus zo’n 220,- euro schoolsupplies (uniformpjes, schoenen, boeken, schriften etc). Mochten we zelfs meer ophalen, dan gaat het resterende bedrag naar het project van Nataie Lukkenaer: Sauti Academy. Na afloop doe ik verslag hoe de (R)ANNY! renners het eraf hebben gebracht en krijg je van mij persoonlijk een mailtje. xx Anny!

Ps: Mocht je liever rechtstreeks een bedrag willen over maken, dan zijn dit de gegevens: Stichting Uptoyoutoo Rabobank Rek. nr: 108603342 O.v.v Penya Africa – De twee Dames

Info over Penya Africa:

Penya Africa, waar Sauti Academy – de muziekschool en platenlabel van Natalie Lukkenaer- deel van uitmaakt wordt vanuit Nederland vertegenwoordigd door Stichting Uptoyoutoo.

Het mission statement van Penya Africa is: Penya Africa, founded in 2008 as a company limited by guarantee, is a non-profit music label based in Nairobi, Kenya. At Penya Africa, we aim to be a sustainable globally-recognized authority on East African music. We seek to play an active role in inspiring and enabling local musicians to become influential agents of change at the local and international level. We seek to fulfill this mission by selecting and developing innovative musicians and supporting them by producing, distributing and promoting their music to local and global markets. At Penya Africa, we believe that music is one of the most powerful instruments for changing societies from the grassroots level. This change can be recognized through creating role models to inspire young people in society, spreading positive messages of change and interacting practically with those who are needy in society and giving them the instruments to create change for themselves.

Meer info on the website! www.penya-africa.com

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *