the RUNners

Schermafbeelding 2014-01-06 om 22.59.05

Er zijn perioden waarin je weet wat er van je wordt verwacht en er zijn perioden waarin je als het ware zweeft tussen de stilte en het volgende grote ding op je pad.
Ieder jaar weet ik als ZZP’er en muzikant dat januari weer ruimte geeft om te ademen, bij te komen en nieuwe plannen te maken. Het festivalseizoen is nog ver weg, de kroegen zijn net weer gespeeld en zo hard als de muziek en het opzoeken van gezelschap van vrienden en familie ook was, december is geweest. Het is tijd om weer even naar binnen te keren en lucht in je hoofd te laten.

Ik hou van rennen. Ik hou van het moment dat je hoofd ineens realiseert dat je lijf aan het lopen is. Ik hou van het toestaan van al het gepieker en gedachten die op poppen in je hoofd tot het moment dat het bijna teveel wordt en je dan te realiseren dat alles wat je hoeft te doen is je ene been voor het andere te blijven zetten.

Ik was wat oude girls love 2 run blogs aan het lezen en stuitte op de volgende post.
“Filmmakers Matan Rochlitz en Ivo Gormley waren nieuwsgierig naar waar mensen aan denken terwijl ze hardlopen. Ook hadden ze het vermoeden dat mensen meer durven te vertellen als ze hardlopen, omdat je dan relaxter bent. En vaak is het makkelijker om je diepste gevoelens te uiten naar onbekenden dan aan je meest close vrienden. Beide bleek te kloppen.

Ivo Gormley: “Ze stelden zich keer op keer open op. Na elke opname waren we uitgeput, maar ook geïnspireerd. Ik benijdde hen om hun gemoedstoestand en focus tijdens het hardlopen, hun acceptatie en begrip van het leven. Het maakte dat ik er onderdeel van wilde zijn.”

Ik vond hem prachtig, dus wilde je hem niet onthouden.

Xx

Anny

Share

(1) reactie op “the RUNners

  1. Leuk om te zien wat mensen bezig houd tijdens het rennen. En iedereen lijkt er wel wat anders uit te halen dan een ander. Ikzelf ben geen geboren loper, een sportieve aanleg heb ik niet echt, maar toch kan ik niet meer zonder. Het lopen brengt mij rust in mijn hoofd, ik kan dingen beter overdenken en in een perspectief plaatsen. En het liefst loop ik na een werkdag als ik thuis kom, heerlijk om de stress van de dag van je af te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *