TV maakt Slank!

Ieder jaar begint weer met een nieuwe uitdaging. Als altijd, nieuwe plannen maken voor de muziek, financiën, tijd voor geliefden en familie, maar ook het uitbreiden van de sportieve inner Ans.

In de afgelopen jaren ben ik een aantal keer benaderd door scouts, op zoek naar deelnemers voor bekende Talentshows. Nu ben ik een vrij eigenaardig mens en ben altijd benieuwd naar wat de shows precies in gaan houden om helaas te moeten concluderen dat ik niet binnen het dan weer nieuwe concept pas (lees; eigen liedjes, stronteigenwijs, niet in staat geen gekke bekken te trekken / mond te houden wanneer oneens met de jury en niet opzoek naar een optie met, dan wel een daadwerkelijke platendeal).
De laatste keer dat ik werd benaderd heb ik een paar dagen serieus getwijfeld. Ik zou m’n eigen liedjes mogen doen, het zou qua deal meer richting artiest zijn, etc etc.
Nu is het zo dat we met het hele team druk bezig zijn met opnamen, opties creëren, knokken op links en rechts, ons hart erin storten en vooral de laatste weken in praktische zin drk zijn met kroegen bellen, nabellen, nog eens nabellen, namailen en dan nog eens bellen om zoveel mogelijk akoestische gigs te regelen. Opzich geen probleem, het is absoluut hard-core-rock-n-roll en helemaal oldschool (urrr urr) natuurlijk om het allemaal zelf te doen en ieder zieltje persoonlijk te komen winnen. Maar als je benaderd wordt door een podium waar je niet 15 tot 160 mensen per avond bereikt maar ineens half Nederland. Ja. Dan ben je niet goed als je niet eerst onderzoekt of je weet waar je nee tegen zegt.

In de aanloop naar het daadwerkelijke gesprek kwam ik in ieder geval tot de volgende conclusie: tv maakt sowieso dik.
Ja mannen, niet meteen wegzappen omdat er weer een vrouw loopt te zeiken en zeuren over gewicht terwijl ze nog makkelijk door de deur heen past, want als je eerlijk bent hebben ook jullie de nodige training nodig.
Goed, Ansje loopt al een tijdje hard (1,5 tot 2,5 jaar?) en is weliswaar vandaag (!) haar eerste kilo kwijt. Hoewel dit natuurlijk een ontzettende rotstreek is van moeder natuur, (2 Jaar?!) wil ik best dit spelletje met haar gaan spelen. Ik zal die chips, overdadige alcohol en frisdrank laten staan, me nu eens wel strak gaan houden aan m’n 3 keer in de week hardlopen en zal ZELFS 3 tot 4 keer in de week braaf m’n butt-en-abs-traininkjes doen, maar beter gaat zij dan ook eens over de brug komen. Volgende maand op tv of over 100 jaar, beter ben ik in ieder geval klaar voor je nieuwe YouTube Viral.
Om mezelf te motiveren het volgende.

Ik heb me ingeschreven voor de 12 km van Zandvoort, 24 maart 2013.
Ik ben medeslachtoffers aan het zoeken voor de Marikenloop op 26 mei, en de Polderloop in Leiden op 15 sept met als hoofddoel de halve marathon van Amsterdam dit najaar.

Nu ik tot de conclusie ben gekomen ook dit jaar geen gebruik poog te maken van het landelijke platform ‘de talentenshow’ stort ik me weer onophoudelijk op den Gigs.
Het kan toch niet zo zijn dat de enige mogelijkheid om publiek te creëren vandaag de dag is, door gehesen in de sponsorwear van het programma probeert om zo hapklaar maar toch zo eigen mogelijk de liedjes van anderen te zingen..? Nou dan!

Deze eigen liedjes zingende, stronteigenwijze, niet in staat geen gekke bekken te trekken / mond te houden wanneer oneens met de jury en niet zoekende naar een optie met, dan wel naar een daadwerkelijke platendeal chicka gaat nog een wortel eten en vervolgens weer wat data invoeren bij m’n speellijst. Ik vrees dat ik na die Butt-oefeningen even voorzichtig doe voordat m’n training morgen alweer voor de deur staat ;)

Mocht je het leuk vinden om ook een dergelijk doel voor jezelf te zetten, maar mis je de motivatie? Check dan de blog van ‘Girls love 2 Run‘. Deze is wel meer gericht op dames maar ze schrijven jaloersmakend veel enthousiaste blogs met allerlei tips en trucs om het hardlopen niet alleen vol te houden maar vooral leuker te maken!

Xx

Anny

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *