ut Zeelandse Babbelaertje

babbelaertjeSoms heb je van die optredens waar je achteraf van denkt, heeft al die energie die we erin hebben gestopt wel zin gehad? Je rijdt het halve land door en blijkt zonder promo vanuit de lokatie te fungeren als het bloemetjesbehang van de bierdrinkende medemens. Het geluid is zo slecht dat je het publiek hoopvol toespreekt maar die de verschillende woorden in je song laat staan zin niet eens van elkaar kan onderscheiden, of zij had toch meer interesse in Nederlandse meezingers van Hazes en blijft roepen om covers die je niet zal spelen. Je zult begrijpen, zulke avonden zijn voor niemand leuk.

Nu gisteren. We reisden op een oververhitte zondagmiddag weg uit het Haarlemse met de TomTom op Zeeland ingesteld.
De laatste optredens waren gemiddeld 2uur + rijden dus ik had me al ingesteld op lange grijze snelwegen, misschien wat bomen en vooral veel weilanden. Niks bleek minder waar. We werden getrakteerd op eindeloos mooie uitzichten over Rotterdams havengebied, verstrekkende waterpanorama’s en kronkelwegen over dijken en bossen. Mocht je een motor hebben (zal net iets mooier zijn nog dan met m’n astraatje) en in deze dagen een mooie lange rit willen maken.. ;)
Toen we aankwamen bij het Middelburgse Babbelaertje voelde het meteen goed. Mensen op het terras maakte ruimte en begonnen lekker met ons te ouwehoeren, een vrouw riep “Wie is hier Anny?” en kwam vervolgens even verhaal halen over wat voor een muziek ik dan maakte. “Aja, pop met een randje. Nou, kom maar op!”.
Bij de soundcheck kregen we meteen al applaus en voor we het wisten knalden we met luisterende oren, luid gejuig, gelach en met vooral veel plezier onze twee sets erdoorheen. Ik heb echt zitten genieten.

Bij deze wil ik alle lieve mensen die er gisteravond bij waren bedanken voor een hele fijne avond. Want hoe je het ook went of keert, dit zijn de avonden waar je het als artiest voor doet. :)

Dus waar zien we jou de volgende keer?

Xx

Anny

Foto door Janne Wolterbeek

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *