Zwaaien met die armen!

De afgelopen twee weken weer een aantal hele mooie gigs mogen verzorgen in Amersfoort, Utrecht, Den Bosch (akoestisch) en twee spontane gigs waarvan de ene in Den Bosch en de andere gisteren in Amsterdam.

Het is ZO fijn om weer on the road te zijn! En een speciale dank aan iedereen die er bij was!
Voor de thuisblijvers hebben we natuurlijk weer een hoop gefilmd, waaronder in mijn oude stamkroeg De Stadsgenoot te Utrecht. Hier een filmpje van Belief.

 

De dag erna ziek en zonder stem wakker geworden. Ik baalde zo!! Toch doorgezet en toch die dag zo goed als kwaad het ging P79 gerockt!

 

 

Ik kreeg een hoop enthousiaste reacties vanuit het publiek waaronder de vraag of ik de zaterdag erna zou willen komen spelen op haar verjaardag. Normaal doe ik dit niet, maar ik had zaterdag toch niks te doen en zat zo lekker in de speel-vibe dat Michiel en ik zaterdag sinds lange tijd weer in een huiskamer stonden te spelen.

>Filmpje volgt nog<

Om een einde te maken aan het weekend heb ik gisteren even een van m’n angsten overwonnen (ja, nu doe ik stoer;). Ik liep vorige week Leoni Jansen tegen het lijf en sprak haar over haar nieuwe voorstelling ‘Geheim’ (die je trouwens echt moet checken, jaja, reclame;). Haar eerste Try Out was niet veel later en omdat zij hier erg druk mee was vroeg ze me of ik haar ‘muzikale begeleiding’ wilde overnemen tijdens de Preek van de Leek.

Dit initiatief houdt in dat er in de schuilkerk een gastspreker wordt uitgenodigd om daar voor een keer te preken. Na een reeks van 25 genodigden sloten ze dit project gisteren af met gastspreekster Tinkebell.
Nu de uitdaging; 40 man, die elkaar niet kent, met onbekende zangervaring in 2 uur I Will Follow Him in laten studeren.

Nu heb ik nogal een grote mond. En zodra ik die weer geopend heb lijkt het net alsof ik op een afstand mezelf vervolgens zie zeggen ‘Ja hoor, geen probleem!’.
Op dat moment vind ik dan ook echt dat ik dat kan, maar na er een minuut over te hebben nagedacht begin ik me te realiseren dat ik het dan ook moet gaan doen. Men noemt dit moment ook wel het ‘Ojee Ojee Moment’.

In de kerk aangekomen was iedereen natuurlijk al aanwezig (Ansje is altijd te laat en dit keer doordat ze eerst naar de contactpersoon zijn THUISadres rijd): en was het zaak meteen aan de gang te gaan.
‘Hoi mijn naam is Annemarie Brohm en ik ga samen met jullie I Will Follow Him instuderen. Om te maar meteen te beginnen, wie van jullie heeft ervaring met zingen?’.
Na iedereen bij elkaar te hebben gezet dacht ik, I will Whoopie Goldberg ‘m!

12 Liedjesvormwijziging later hadden we het geraamte staan. Gelukkig hadden de sopranen al snel de tweede stemmen te pakken en met een kleine plaatswijziging links en wat danspasjes op rechts klonk het zowaar als een koor! Het was gelukt!

Tijdens de dienst heb ik zelf nog twee liedjes gezongen, waarvan tijdens het intro van ‘Dust in the Wind’ ik weer eens besloot om stoer te doen. Met kloppende keel net zo lang wachten met inzetten tot de hele kerk naar me keek. Wederom die camera! Maar het lukte! Lekker theatraal maar met gewenst effect. Ik meen het heel serieus als ik zoiets doe maar ik geef toe; ik voel me soms zo’n kind in de speeltuin :)

Slotlied was eindelijk daar. Spanning in de kerk. Eerst een aantal voorgeselecteerde solisten voorin, zang mooi en rond, alsof er een baby voor hun ligt en niet mag ontwaken, dan een aantal geselecteerde zittend in het publiek erbij, steviger, maar rond en kerkelijk en toen; FEESTJE!! Rest van het koor erbij! Springen op! Kergangers volgen en de zang zwelt aan! Ansje zwaait met haar armen en gebaart de mensen wat te doen! Koorleden rennen naar voren en beginnen te dansen! Ik wijs naar Tinkelbell! Tinkebell zet haar Ad Lippende Solo in vanachter de preekstoel! De kerk swingt!! De Ruimte is dik en speels!! Zingende mensen!! Lachende mensen!!!! EN DAN! Het slotakkoord; piano’s laatste akkoord vaagt weg met de laatste noten van het publiek en ik sta met een vinger op m’n mond en m’n andere arm in de lucht. Dan nog EEN GROTE zwaai en…. SLOTAKKOORD!!

Je had er bij moeten zijn :)) ‘Kippevel’ lazen de kritieken ‘Ik moest huilen zo mooi’ en zelfs een ‘Waar kan ik me aanmelden voor dit koor’.
Het was.. Een hele fijne zondagmiddag.

Xx

Anny

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *